Najlepše otroške postelje za deklice, fante in mladostnike

Naše princeske in princi si zaslužijo najlepše in najboljše, obenem želimo, da je pohištvo praktično in uporabno, in seveda po ugodni ceni!

otroške postelje

Otroška postelja je postelja, namenjena spanju otroka. V večini primerov so otroške postelje oblikovane tako, da zagotavljajo varnost in udobje otroka med spanjem. Običajno so manjše od navadnih postelj za odrasle in so zasnovane za različne starostne skupine otrok.

Otroške postelje so lahko izdelane iz različnih materialov, kot so les, kovina ali plastika, in so na voljo v različnih barvah in dizajnih. Nekatere otroške postelje imajo tudi dodatne funkcije, kot so stranska ograja za preprečevanje padcev, predalniki za shranjevanje oblačil ali posteljnina, ki jo je mogoče odstraniti in oprati.

Pomembno je, da izberete pravo otroško posteljo glede na starost, velikost in potrebe vašega otroka. Varnost otroka med spanjem je ključnega pomena, zato je treba upoštevati tudi varnostne standarde in priporočila proizvajalcev pri nakupu otroške postelje.

Ko pride tisti dan, ko se vaš otrok premakne iz zibelke v svojo otroško sobo, mu bo otroška postelja več let pomenila udoben spanec. Naše otroške postelje so na voljo v številnih barvah in motivih, nekatere pa je mogoče razširiti, da bo postelja vedno v koraku z vašim odraščajočim otrokom.

Novo v naši ponudbi

Raztegljive postelje sledijo odraščajočim otrokom

Vaš otrok bo z raztegljivo posteljo dobil posteljo, v kateri bo leta in leta mirno, udobno in sproščeno spal. Za njega to pomeni udobje ter prijeten spanec, za vas pa velik finančni prihranek.

Bi radi boju za spanje naredili konec? Z našimi igrivimi in sodobnimi otroškimi posteljami, bo vaše spanje in spanje vašega otroka nekoliko lažje. Naj bodo otroške sobe polne domišljije, zabave in ustvarjalnosti, s prijetnimi barvami in kakovostnimi posteljami. Tako bodo vaši otroci lahko imeli prostor, v katerem bodo resnično uživali, ne glede na njihovo starost.

Želimo vam pomagati, da bi bili prehodi iz zibeljk v otroške postelje čim manj strestni. Zato imamo široko izbiro otroških postelj za otroke vseh starosti.

OTROŠKE POSTELJE VAŠIH SANJ

Kako je izgledala vaša soba, ko ste bili otrok?

Verjetno ne tako barvito, kreativno in kul, kot izgledajo otroške sobe danes. Otroške postelje naših otrok so navdihnjene s praktičnostjo, kreativnostjo, organizacijo in dobrim okusom.

Iščete kaj bolj konkretnega?

Oglejte si naše odlične ideje otroških postelj za fante, otroških postelj za deklice in postelj za dojenčke.

najlepše in najboljše otroške postelje

Kdaj naj preide otrok na otroško posteljo?

Kdaj je pravi čas za prehod iz zibelke v otroško posteljo? Kdaj je tisti pravi trenutek, tega vam nihče ne more trditi z gotovostjo, saj je vsak otrok drugačen. Toda približno pri 18 mesecih je večina otrok pripravljena na ta korak. Če niste prepričani, da je to pravi trenutek, boste o tem prepričani po tem, ko boste opazili da je vaš otrok prerasel velikost zibeljke. Če pa se malček začne truditi in se vzpenjati iz zibeljke, je to zanesljiv znak za nadgradnjo.

Ko nastopi ta trenutek, investirajte v kvalitetno posteljo, ki bo olajšala prehod vašega otroka iz zibelke v otroško posteljo. Kupite posteljo, ki je udobna in varna, hkrati pa omogoča, da vaš otrok uživa v spanju v novi postelji. Tako lahko vsi ponoči mirno spite.

Prehod na otroško posteljo ponuja veliko možnosti

Prehod iz zibeljke v večjo otroško posteljo se običajno začne pri 18 mesecih. Če je torej vaš otrok pripravljen noč prespati v nečem večjem, lahko izbirate med številnimi motivi in rešitvami postelj za vašega otroka.

Če potrebujete prostor za shranjevanje v otrokovi sobi, obstaja veliko načinov, da jih vgradite v posteljo. Na izbiro imete enojno posteljo s predali spodaj, ki nudi otrokovi sobi urejen prostor za igranje in spanje. Pižame, igrače in knjige lahko hranite izven vidnega polja, vendar pri roki.

Obstajajo tudi nadstropne postelje, ki lahko sprostijo veliko prostora v otroški sobi.

Pogradi so lahko odlična izbira za brate in sestre, ki si delijo sobo, saj otroške postelje maksimirajo razpoložljivi prostor. Tu imate tudi možnost, da ga dobite z dodanim spalnim delom in s tem ustvarite otrokoma dodaten spalni prostor. Nekaj, kar bo zagotovo praktično za vse prijatelje, ki bodo prespali pri vašem otroku. Prijatelji bodo zagotovo prišli.

Pogosto zastavljena vprašanja

Pri izbiri otroške postelje je pomembno, da upoštevate več dejavnikov. Prvič, velikost postelje mora biti primerna za vašega otroka in se mora prilagajati njegovemu hitremu razvoju. Poleg tega mora biti postelja dovolj trdna in stabilna, da bo vaš otrok varno spal v njej. Materiali, ki se uporabljajo pri izdelavi postelje, morajo biti varni in zdravju neškodljivi. Vsekakor je pomembno tudi, da postelja ustreza vašemu proračunu.

To je odločitev, ki jo morate sprejeti glede na starost in potrebe vašega otroka. Če je vaš otrok dojenček ali malček, je bolje, da izberete posteljo z varovalom, saj bo to preprečilo, da bi otrok padel iz postelje in se poškodoval. Če pa je vaš otrok že nekoliko starejši in ima dobro razvite motorične sposobnosti, lahko izberete posteljo brez stranic. Vendar pa se lahko odločite tudi za posteljo, ki ima stranice, ki se lahko odstranijo, ko je vaš otrok dovolj star, da bo lahko samostojno zlezal iz postelje.

Da, postelja, ki se prilagaja rasti otroka, je odlična naložba, saj lahko prihranite denar in čas, ki bi ju sicer porabili za nakup novih postelj, ko bo vaš otrok rasel. Takšne postelje imajo običajno nastavljivo podlago, ki se lahko spusti, ko otrok začne samostojno sedeti in stati. Nekatere postelje se lahko tudi raztegnejo, ko otrok zraste, tako da lahko uporabljate isto posteljo več let.

Pri izbiri materialov za otroško posteljo je pomembno izbrati materiale, ki so zdravju neškodljivi in varni za vašega otroka. Les je običajno najbolj priljubljen material, saj je trpežen in naraven. Vendar pa morate biti pozorni na to, ali je les obdelan z varnimi premazi, ki ne sproščajo škodljivih snovi. Poleg tega so postelje iz kovine ali umetnih materialov prav tako priljubljene. Kovinske postelje so lahko zelo trpežne, vendar lahko rjave, če niso zaščitene z ustrezno obdelavo. Umetni materiali, kot so plastika in MDF, so lahko tudi zelo trpežni in enostavni za čiščenje, vendar pa morate biti pozorni na morebitne škodljive snovi, ki jih lahko vsebujejo.

Varovanje otroka v postelji je zelo pomembno, zato je pomembno, da upoštevate nekaj varnostnih ukrepov. Najprej, postelja mora biti stabilna in trdna, brez ostre robov ali izboklin, ki bi lahko ogrozile otroka. Varovalo postelje mora biti trdno pritrjeno in pravilno nameščeno, da prepreči, da bi otrok padel iz postelje. Postelja mora biti tudi primerna za starost in velikost vašega otroka. Ko je otrok še majhen, je pomembno, da ga ne puščate brez nadzora v postelji, še posebej, če je postelja visoka. Poleg tega morate uporabljati primerno posteljnino in blazine, ki so varne za otroka in ne predstavljajo tveganja za zadušitev ali druge nevarnosti.

Otroške postelje so vrsta postelje, ki je posebej zasnovana za otroke. Običajno so manjše od postelj za odrasle in so na voljo v različnih slogih, kot so pogradi, raztegljive postelje in podstrešne postelje. Otroške postelje so izdelane z mislijo na varnost in imajo pogosto funkcije, kot so varovalne ograje, ki preprečujejo padce. Običajno so tudi nižje od tal kot postelje za odrasle, zaradi česar otroci lažje vstopajo in izstopajo iz njih.

Nekatere otroške postelje imajo vgrajen prostor za shranjevanje, kot so predali ali police, ki je lahko uporaben za organizirano shranjevanje igrač in drugih predmetov. Številne otroške postelje so zasnovane tudi tako, da jih je enostavno razstaviti in premakniti, kar je lahko priročno za starše, ki želijo svojega otroka prestaviti iz posteljice v posteljo ali ki bodo morda morali posteljo premakniti v drugo sobo.

Pri izbiri otroške postelje je treba upoštevati veliko dejavnikov, kot so velikost, slog in varnostne lastnosti. Pomembno je, da izberete posteljo, ki ustreza starosti in velikosti vašega otroka ter ustreza potrebam in proračunu vaše družine.

Tukaj je še nekaj stvari, ki jih morate upoštevati pri izbiri otroške postelje:
 • Vzdržljivost: otroške postelje morajo biti čvrste in vzdržljive za grobo igro in aktivno uporabo. Poiščite postelje, izdelane iz visokokakovostnih materialov, ki so izdelani za dolgotrajno uporabo.
 • Udobje: Udobna postelja je pomembna za dober spanec, zato upoštevajte dejavnike, kot sta kakovost vzmetnice in splošna podpora postelje.
 • Primernost starosti: Otroške postelje so na voljo v različnih velikostih, zato je pomembno, da izberete posteljo, ki je primerna starosti in velikosti vašega otroka. Za mlajše otroke je lahko postelja z zaščitnimi ograjami ali vgrajena lestev dober varnostni element.
 • Slog: Otroške postelje so na voljo v različnih slogih, od tradicionalnih do modernih, tako da lahko izberete posteljo, ki ustreza osebnosti vašega otroka in dekorju njegove spalnice.
 • Dodatne funkcije: Nekatere otroške postelje so opremljene z dodatnimi funkcijami, kot je vgrajen prostor za shranjevanje ali raztegljiva postelja, kar je lahko priročno za družine z omejenim prostorom ali ki potrebujejo dodatne možnosti za spanje.
 • Varnostni standardi: Pomembno je, da izberete otroško posteljo, ki izpolnjuje varnostne standarde in ima vse potrebne varnostne elemente, kot so zaščitne ograje ali trdna lestev. Poiščite postelje, ki so jih potrdile organizacije, kot je Komisija za varnost potrošniških izdelkov (CPSC).
 • Velikost: Otroške postelje so na voljo v različnih velikostih, od enojnih do polnih. Pomembno je, da izberete velikost, ki ustreza otrokovi starosti in velikosti ter razpoložljivemu prostoru.
 • Materiali: Otroške postelje so izdelane iz različnih materialov, kot so les, kovina in plastika. Pri izbiri materiala upoštevajte svoje osebne želje in splošno vzdržljivost postelje.
 • Cena: Cene otroških postelj se gibljejo od cenovno ugodnih možnosti do dražjih, vrhunskih možnosti. Upoštevajte svoj proračun in koliko ste pripravljeni porabiti za posteljo za svojega otroka.
 • Vzdrževanje: Nekatere otroške postelje bodo morda zahtevale več vzdrževanja, kot je redno barvanje ali barvanje, da bodo videti čim bolje. Pred nakupom razmislite, koliko časa in truda ste pripravljeni vložiti v vzdrževanje postelje.

Najpomembnejše je, da izberete otroško posteljo, ki je varna, udobna in ustreza potrebam vašega otroka.

Tukaj je še nekaj opisov različnih vrst otroških postelj:
 • Pogradi: Pogradi so priljubljena izbira za otroške sobe, zlasti za brate in sestre, ki si delijo sobo. Sestavljeni so iz dveh postelj, postavljenih ena na drugo, pri čemer je zgornja postelja podprta z lestvijo. Pogradi so lahko izdelani iz različnih materialov, kot so les, kovina ali plastika, in so na voljo v različnih stilih, vključno s tradicionalnimi, modernimi in tematskimi. Nekateri pogradi imajo tudi dodatne funkcije, kot je vgrajen prostor za shranjevanje ali raztegljiva postelja. Pogradi so dobra izbira za družine, ki morajo povečati prostor v skupni spalnici.
 • Zmogljive postelje: Zmogljive postelje so vrsta postelje, ki ima dodatno, manjšo posteljo pod glavno posteljo. Manjšo posteljo ali raztegljivo posteljo lahko po potrebi izvlečete in se pogosto uporablja za spanje ali kot dodaten prostor za spanje. Dvižne postelje so dobra izbira za družine z omejenim prostorom, saj nudijo dodatno ležišče, ne da bi zavzele veliko dodatnega prostora. Dvižne postelje so lahko izdelane iz različnih materialov in so v različnih slogih, od tradicionalnih do modernih.
 • Podstrešne postelje: podstrešne postelje so podobne pogradom, vendar imajo namesto postelje na dnu odprt prostor, ki ga lahko uporabite za shranjevanje, mizo ali druge namene. Podstrešne postelje so dobra izbira za otroke, ki potrebujejo posteljo in prostor za učenje v svoji spalnici. Običajno so izdelani iz lesa ali kovine in so na voljo v različnih slogih, od tradicionalnih do modernih. Nekatere podstrešne postelje imajo tudi dodatne funkcije, kot je vgrajen prostor za shranjevanje ali raztegljiva postelja.
 • Otroške postelje: Otroške postelje so manjša različica standardne postelje, namenjene otrokom, ki so prerasli svoje posteljice, vendar še niso pripravljeni na posteljo običajne velikosti. Običajno imajo nižje višine in zaščitne ograje za preprečevanje padcev. Otroške postelje so pogosto narejene iz lesa ali kovine in so na voljo v različnih stilih, vključno s tradicionalnimi, modernimi in tematskimi. So dobra prehodna postelja za otroke, ki prehajajo iz posteljice v večjo posteljo.
 • Dnevne postelje: Dnevne postelje so vrsta postelje, ki se lahko uporablja za spanje in sedenje. Pogosto se uporabljajo v otroških sobah kot postelja za spanje ali kot prostor za sedenje čez dan. Dnevne postelje so lahko izdelane iz različnih materialov in so v različnih slogih, od tradicionalnih do modernih. Nekatere dnevne postelje imajo tudi dodatne funkcije, kot je vgrajen prostor za shranjevanje ali raztegljiva postelja.
 

Otroške postelje so običajno izdelane iz materialov, kot so les, kovina ali plastika, in so na voljo v različnih barvah in slogih, da ustrezajo različnim okusom in dekorjem. Številne otroške postelje so oblikovane tako, da jih je mogoče enostavno razstaviti in premakniti, kar je lahko priročno za starše, ki želijo svojega otroka prestaviti iz posteljice v posteljo ali ki bodo morda morali posteljo prestaviti v drugo sobo.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne trgovine.
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke
0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
  Independently verified
  103 reviews